Spijkerkwartier/Spoorhoek

Website van de meest dynamische wijk in Arnhem....

Vervoer

Op deze pagina vindt u gegevens over verplaatsing in en uit de buurt per fiets, auto, taxi, bus en trein. En waar u terecht kunt voor en met deze vervoermiddelen.


Nieuw - nu nog lekkerder:

HET SPIJKERKWARTIER AUTOVRIJ KAN WEL
LEES HIER HET HELE ARTIKEL en de Kritiek daarop


De werkgroep verkeer werkt aan een nieuw verkeerscirculatieplan.

Vervoerskaartje

Op nevenstaand kaartje de gegevens over vervoer in de buurt.

De rode pijltjes geven de rijrichtingen voor auto's aan.
Autoverhuurbedrijven en de taxistandplaats zijn ook in rood aangegeven.
De parkeerterreinen en parkeergarages in lichtblauw.

Bushaltes van stads- en streekbussen in donkerblauw.
Station Velperpoort in geel.

In donkergeel voorzieningen voor fietsers.De Parkstraat en de Boulevard Heuvelink uitgezonderd, zijn alle straten in Spijkerkwartier en Spoorhoek voor auto's maar in één richting toegankelijk.
Met een rode pijl zijn de richtingen in bovenstaande kaart aangegeven. Fietsers kunnen vrijwel overal in twee richtingen rijden.
Voor de hele buurt geldt voor alle verkeer een maximumsnelheid van 30 kilometer. Dit staat aangegeven bij de toegangswegen die de wijk ingaan.

Parkeren in de buurt is lastig. De vrije parkeerplaatsen in de straten zijn het grootste deel van de tijd bezet. Er zijn ook speciale plaatsen voor vergunninghouders die gemarkeerd zijn met blauwe borden en een gele streep in de bestrating vóór de parkeerplaats.


Parkeergarages:
Grotere parkeerplaatsen zijn in het kaartje boven met een P aangegeven. De parkeergarages bij Velperpoort en Musis met een G.

Een goed alternatief voor een eigen auto is een auto huren.
Er zijn drie autoverhuurbedrijven dichtbij:

Autorent Arnhem
(oa personen- en bestelbusjes, mpv-'s)
Van Muijlwijkstraat 175
Arnhem
Tel: 026-445 2971

Avis Autoverhuur
Boulevard Heuvelink 2b
6828 KP Arnhem
tel: 026-445 1245

Europcar
(oa verhuisbusjes, cabrio's, koelwagens)
Boulevard Heuvelink 5
6828 KG Arnhem

 


 

Fietsen en lopen is makkelijk te doen omdat vanuit het Spijkerkwartier de afstanden naar bijvoorbeeld het Centrum of Sonsbeek niet groot zijn.

Voor een nieuwe fiets of reparatie:

De Fietsenmaker Arnhem
Steenstraat 79
6828 CE Arnhem
tel: 026-443 5091

Fietswinkel de Pasvorm
Johan de Wittlaan 69
6828 XD Arnhem
tel: 026-370 8700

Ook het openbaar vervoer is op korte afstand bereikbaar:

Velperpoorstation voor rechstreekse treinen naar Nijmegen, Zutphen, Tiel en een groot aantal plaatsen in de Achterhoek. En voor goede aansluitingen op Arnhem centraal naar Ede, Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam.

Stads- en Streekbussen vertrekken bij Velperpoort, bij Musis en aan het begin van de Boulevard Heuvelink.

Greenwheels:
Een attente lezeres zond ons de volgende mededeling:
" Bij 'Vervoer' zouden de twee Greenwheelsauto's misschien ook genoemd kunnen worden. Dit is een autodeelsysteem (zie www.greenwheels.nl) waar in het Spijkerkwartier naar mijn idee best veel gebruik van wordt gemaakt. Een van de auto's staat bij het Velperpoortstation, de andere op de kruising Kastanjelaan/Johan de Wittlaan, en, niet in de wijk maar wel dichtbij: naast het politiebureau aan de Beekstraat. Ook zeer goed tegen parkeerproblemen... "

Goederenvervoer per spoor:
Het goederenvervoer per spoor geeft geluidsoverlast in de wijk, deels gedempt door de geluidswering langs het spoor. Maar er zijn ook risico's met de verschillende stoffen die langs het Spijkerkwartier per spoor vervoerd worden. De plannen voor het "Goederenvervoer Oost Nederland" van ProRail liggen op koers, maar de noordtak (Noordelijke Aftak) geeft nog veel zorgen. Als u wilt tekent u de petitie: http://rona-info.nl/petitie-voor-een-toekomstvaste-oplossing-van-goederenspoor-door-oost-nederland/

 

 

 

 

 
 

 

Naar boven