Terug naar de Pagina Historie

 

Enkele oude foto's in het Spijkerkwartier


Op deze pagina staan enkele oude foto's uit het huis-archief van Harrie van Winsen. In de toekomst komen op de website uit andere bronnen nog veel meer foto's beschikbaar, er zijn momenteel ongeveer 1500 foto's in bewerking. Een voorproefje krijgt u alvast hierbij. Met deze 14 exemplaren ziet u o.a. de IJssalon van Sybrandy, beelden uit de Spijkerstraat en de Prins Hendrikstraat. Voor een vergroting klikt u op de foto's. De jaartallen van de foto's worden later nog bijgevoegd.


 
Het begin van de Kastanjelaan, jaartal ca. Het begin van de Kastanjelaan, jaartal ca. Spijkerstraat 193,  op de stoep van de zaak van Van Steijn, jaartal ca. Kindertafereel in de Prins Hendrikstraat, in de verte de Spijkerstraat, jaartal ca.
Hendrikstraat met Dansschool Wensink, jaartal ca. Het Nieuwe Land, links het overdekte Sportfondsenzwembad, jaartal ca. Op de stoep van Spijkerstraat 116, jaartal ca. Het Nieuwe land, jaartal ca.
Het Nieuwe Land, nog onbebouwd, jaartal ca. Sybrandy voor zijn ijssalon, Spijkerstraat Spijkerstraat 199 Prins Hendrikstraat, jaartal ca.
Voor de ijssalon, Spijkerstraat, jaartal ca. Drie jongedames voor de ijssalon, Spijkerstraat, jaartal ca.    

naar de Pagina Historie