Spijkerkwartier/Spoorhoek

Website van de meest dynamische wijk in Arnhem....

Veiligheid

 

Samen samenwerken aan veiligheid

Pagina-index
Actueel
De gebiedsagenten

Spreekuur
Drugsoverlast
Aangifte doen via internet
Veiligheid in het verkeer
Kraakbare woningen
Oplichters waarschuwing
Autokraak

Actueel Veiligheid
Het spijkerkwartier heeft bezoek van "fraudeurs aan de deur", althans vermoedelijk zijn er nep-collectanten actief... Ze zijn op woensdagavond 26 maart 2014 gesignaleerd op de Spijkerstraat. Het gaat om een vijftal jongens met rode jacks aan, met daarop een zwart logo: Icare4kids (niet te verwarren met Care4kidz, dat wel een goedgekeurd goed doel is) . Het identiteitsbewijs dat ze bij zich dragen is geen officieel ID. Ze zijn niet bekend bij het CBF. Ze verkopen (beduimelde) wenskaarten en ballonnen. Bel zo snel mogelijk met de afdeling Handhaving van de gemeente als je ze ziet: 0900-1809.
Zie ook deze de altijd actuele politiepagina Spijkerkwartier

De Gebiedsagent
Het spijkerkwartier heeft twee gebiedsagenten; Theo Ezendam en Joke Bartelink.

Het motto van de gebiedsagenten is 'samenwerken aan veiligheid'. Zij onderhouden het contact met burgers, de gemeente, woningbouworganisaties, hulpverleningsinstanties en maatschappelijke groeperingen. Zo weten zij welke problemen er leven in de wijk.

De gebiedsagenten houden (enkel bij aanmelding vooraf) spreekuur op donderdag van 19.00 tot 20.00 uur spreekuur op het hoofdbureau aan de Beekstraat 39. Je kunt ze voor een afspraak bellen (0900-8844) of een e-mail sturen.

Je mag de gebiedsagenten overigens altijd bellen of e-mailen. Of het nu gaat om een inbraak te melden of drugsoverlast, een onveilig gevoel of een verzoek van een acute opvang bij een crisis, ieder probleem is een serieus probleem, gezeur bestaat niet.

Theo Ezendam
E-mail: theo.ezendam@gelderland-midden.politie.nl
Werkgebied: Arnhem Spoorhoek/Spijkerkwartier
Telefoonnr: 0900-8844
Faxnummer: 026-3524263
Bereikbaarheid: Politiebureau Arnhem, Beekstraat 39, 6811 DW Arnhem
Postadres: Postbus 9050, 6800 GN Arnhem
Spreekuur: Spreekuur gebiedsagent, iedere donderdagavond op afspraak van 19.00 tot 20.00 uur op het hoofdbureau van de politie aan de Beekstraat 39. Bellen of mailen voor een afspraak is ook mogelijk.

Joke Bartelink
E-mail: joke.bartelink@gelderland-midden.politie.nl
Werkgebied: Arnhem Spoorhoek/Spijkerkwartier
Telefoonnr: 0900-8844
Faxnummer: 026-3524263
Bereikbaarheid: Politiebureau Arnhem, Beekstraat 39, 6811 DW Arnhem
Postadres: Postbus 9050, 6800 GN Arnhem
Spreekuur: Spreekuur gebiedsagent, iedere donderdagavond op afspraak van 19.00 tot 20.00 uur op het hoofdbureau van de politie aan de Beekstraat 39. Bellen of mailen voor een afspraak is ook mogelijk. Het volgen van Joke op Twitter is ook mogelijk: @J_Bartelink
Naar boven

Drugsoverlast
Het nummer om drugsoverlast te melden bij de politie is 026 (hier komt alternatief contactpunt binnenkort, 27 maart 2014).
Naar boven

Aangifte doen via internet
Als je slachtoffer bent geworden van een delict, kun je het beste zo snel mogelijk aangifte doen bij de politie. Dat kan op het bureau en bij een aantal politiekorpsen ook telefonisch of via internet (voor een aantal delicten). Op deze site van de politie kun je zien hoe je in Arnhem digitaal aangifte kunt doen.
Naar boven

Veiligheid in het verkeer
Op de site van de Politie vindt je ook meer informatie over een veiliger verkeer. Je vindt daar bijvoorbeeld aankondigingen van controles maar ook de locatie van de flitspalen. Verder is Veilig Verkeer Nederland - afdeling Arnhem vooral actief met verkeersouders, maar VVN - afdeling Arnhem is er zeker ook voor andere verkeersveilige zaken, zie: www.vvn-arnhem.nl

Kraakbare woningen
De politie waarschuwt woningeigenaren voor het risico van kraken als gevolg van leegstand. Ze constateert dat er in het Spijkerkwartier en Spoorhoek nogal wat panden al langere tijd leeg staan. De laatste tijd zijn er meerdere groepen krakers, onder andere in het Spijkerkwartier, actief. Eigenaren van leegstaande panden moeten rekening houden met het feit dat hun pand het risico loopt om "gekraakt" te worden wanneer het langer dan een jaar leeg staat.

Om leegstand te voorkomen kan contact worden opgenomen met de stichting SLAK. Deze Stichting Leniging Ateliers voor Kunstenaars kan voorzien in kunstenaars die het pand als atelier gebruiken.
Contactgegevens:
Utrechtsestraat 51, 6811 LT Arnhem,
T: 026 370 27 92 (ma. 9.30 - 12.30 uur),
F: 026 446 27 77,
E: iwk@atelierinformatiecentrum.nl,
I: www.atelierinformatiecentrum.nl.

Waarschuwing voor Oplichting
Wij willen nogmaals waarschuwen voor oplichting aan de deur. Er zijn nog steeds lieden die zich dagelijks bezighouden met deze laffe vorm van criminaliteit.
Er komen de laatste weken weer veel meldingen van oudere mensen die hiermee geconfronteerd worden, bij de politie binnen.
Een veel gebruikte hoedanigheid is die van: Nuonmedewerker, bank-medewerker, dakdekker en politie. Ook zijn er meldingen van lieden die uit naam van de glazenwasser geld komen ophalen.
Wij benadrukken: Geef nooit uw bankpas af en vertel nooit uw pincode. Een bank, de politie of welke instantie dan ook, zal nooit om uw pincode vragen. Pin betekent niet voor niets, persoonlijk identificatie nummer! Als iemand u om uw pincode vraagt bel dan meteen de politie.
Laat niet zomaar zogenaamde werklieden binnen die meteen beginnen over een gaslek, ook al hebben zij werkkleding aan.
Als er werkzaamheden moeten worden verricht wordt u altijd van te voren schriftelijk ingelicht.
Als u verdachte personen bij u in de straat ziet. Probeer dan een zo goed mogelijk signalement te verkrijgen en houdt uw oudere buurtbewoners in de gaten.
Mocht u een situatie of bepaalde personen niet vertrouwen, aarzel dan niet en neem contact op met de politie, bel 0900-8844.

Autokraak waarschuwing en maatregelen

'inbeslaggenomen autoradio's en navigatiesystemen'

Oproep - November 2011
In de gehele stad Arnhem is de laatste maanden sprake van een hausse aan auto-inbraken, waarbij de dieven het voornamelijk voorzien hebben op navigatieapparatuur. De politie voert extra controles uit om de dieven op heterdaad te betrappen. Maar autobezitters kunnen zelf ook veel doen om autokraken te voorkomen.
De politie roept autobezitters op om vooral alert te blijven op verdachte situaties in de buurt: zie je een vreemd persoon die zich verdacht gedraagt of een vreemde auto in de straat, bel 112, want dat kan de pakkans vergroten. Verder heeft de politie nog adviezen om autokraken te voorkomen:
1 • Laat geen geld, laptops of andere waardevolle spullen in uw auto liggen. Kunt u niet anders? Zorg dan dat ze van buitenaf niet te zien zijn.
2 • Haal dure spullen uit uw handschoenenkastje en zet het open. Zo kunnen dieven zien dat er niets te stelen is.
3 • Laat uw (mobiele) navigatiesysteem nooit achter in uw auto. Wis ook de afdruk van de zuignap.
4 • Laat u toch apparaten in de auto liggen? Schakel dan de Bluetooth-functie uit. Dieven kunnen de Bluetooth-signalen namelijk buiten uw auto opmerken.
5 • Haal de sleutel uit het contact. Zorg dat de ramen dicht zijn en doe de portieren en de kofferbak op slot.
6 • Parkeer uw auto op een plek met veel licht, waar veel mensen komen. Daar houden dieven niet van.
7 • Let op uw autosleutels. Laat ze niet in uw jas zitten als u die ophangt. Laat ze niet in de kleedkamer als u gaat sporten.
8 • Laat een goedgekeurd autoalarm monteren.

Doe aangifte!
Het is belangrijk dat u aangifte doet van inbraak in of diefstal van uw auto. Hierdoor weet de politie beter wat er gebeurt in een stad, dorp of wijk en kan daarop inspelen. Uw aangifte vergroot de kans dat de dader gepakt wordt, waardoor er niet nog meer mensen slachtoffer worden. U kunt aangifte doen via internet. Of maak een afspraak voor het doen van aangifte, 0900 - 8844 (lokaal tarief).


Naar boven

   

 

Naar boven